Nyílászáró csere

Ablakcsere

Célunk, hogy a hazai nyílászáró piacon olyan szolgáltatást tudjunk nyújtani, amit a maximális kiszolgálás, a megbízhatóság és az ügyfél elégedettsége jellemez. Nyílászárót nem cserél az ember minden nap, tehát ami nekünk természetes, az másokban kérdéseket vet fel. A továbbiakban igyekszünk minden olyan információt megosztani, amire egy nyílászárócsere előtt ügyfeleinknek szüksége lehet.

Melyek a folyamatok?

Miután szakembereink felmérik a pontos gyártási méreteket, elküldjük a végleges ajánlatunkat. Jóváhagyás után indítjuk a gyártást., és három héten belül elkezdjük a munkálatokat. A bútorokat letakarva elvégezzük a bontást, beépítjük az ablakokat, és a kért egyéb kiegészítőket. Beépítés után kell Önnek kifizetnie az ablakok hátramaradt vételárát és a munkadíjat. A bontott ablakokat a megállapodás szerint akár el is szállítjuk.

Ablakcsere télen

Tévhit, hogy télen nem lehet ablakot cserélni. Az is tévhit, hogy több napig tartó folyamatról van szó. Téli ablakcsere esetén ügyfeleink kérhetik, hogy kollégáink helyiségről-helyiségre végezzék a bontást és beépítést, ebben az esetben lassabb a folyamat, de nem hűl ki az épület. A gyorsabb kivitelezés érdekében kérhetik a szerkezetek egyszerre történő bontását és beszerelését is. Amennyiben egy családi ház teljes nyílászárócseréjéről van szó, az időráfordítás csupán 1-2 nap is lehet, de egy ablak, vagy ajtó cseréje maximum 2 órát vesz igénybe.

Ajánlat elötti felmérés

Ajánlatadás előtt szükségünk van a nyílászárói méretére. Nem kell azonban megadnia a pontos méreteket, mivel az árak csak 10 cm-es mérethatáronként változnak. Ajánlatkéréshez tehát elég egy hozzávetőleges szélességi illetve magassági méret. Mielőtt azonban a nyílászáró megrendelésre kerül, szükség van a falnyílások pontos felmérésére. Ehhez természetesen tudunk szakemberi segítséget biztosítani. Ez arra az esetre is vonatkozik, ha új építésről van szó illetve ha a beépítést a tisztelt Megrendelő önmaga szeretné elvégezni. Nagy tapasztalattal rendelkező kollégáink felelősséggel gondoskodnak arról, hogy a kiváló minőségű ablakaink mellé, pontos, precíz felmérés és szakszerű beépítés társuljon. Személyes felmérési díjunk 8.000,- Forint, amit megrendelés esetén jóváírunk.

Ingyenes felmérés?

Aki ingyen ad valamit, az mástól veszi el. Semmi sincsen ingyen. Üzletpolitikánk ezen pontjával is a valós és komoly érdeklődők érdekeit védjük. Vegyünk egy apró példát, legyen csak egy rosszindulatú versenytárs aki megkér tíz ismerősét, hogy méressék fel velünk a lakásaikat. Felmérő kollégánknak ez minimum 20 munkaórát jelent és minimum 100 kilómétert. Ha 40 Forint/km-el, és a munkabért adókkal és bérterhekkel óránkánt 2000,-Forinttal számoljuk máris keletkezett 44.000,-Forint kiadásunk. A lényeg teljesen egyértelmű; Az ingyenes felmérést annak a kedves megrendelőnek kellene végül kifizetni akiből valódi megrendelő válik. Felmérési díjunk 8.000,- Forint, amit megrendelés esetén jóváírunk.

Dolgozzunk együtt! Kérjen ajánlatot tőlünk!

A új nyílászárók beépítéséhez túlnyomórészt szükség van a régi szerkezetek kibontására. Régi nyílászáró szerkezetek bontásának munkafolyamatai:
 1. A helységben lévő bútorokat és a padlót kérésre letakarjuk.
 2. A régi nyílászárókról a szárnyakat leszereljük.
 3. Vésővel, illetve egyéb szerszámokkal kilazítjuk a régi tokokat.
 4. A régi tokokat körültekintve kivesszük a falkávából.
 5. Bármennyire is törekszünk a megelőzésre, a porképződés és a kisebb roncsolódások sajnos a legtöbb esetben elkerülhetetlenek.
 6. A megüresedett falkávát megtisztítjuk a törmelékektől, hogy akadálymentesen bekerülhessen az új ablak vagy ajtószerkezet.
 7. A kibontott régi nyílászárókat amennyiben megrendelték ezt a szolgáltatást természetesen elszállítjuk.
Miután megrendelte tőlünk a nyílászárókat, és le lett egyeztetve a beépítés időpontja kollégáink kiszállítják Önhöz a nyílászárókat és elkezdődhet a munka. A nyílászárók új nyílásba történő beépítésének munkafázisai:
 1. Az új ablak szárnyakait leszereljük, illetve a fix üvegezésű szerkezetekből mérettől függően az üveget ideiglenesen kivesszük.
 2. Elkészítjük a szerelési furatokat.
 3. Az ablaktokot behelyezzük a falnyílásba, és faékekkel beszabályozzuk a vízszintes és függőleges síkokat, szigorúan ügyelve a függőleges egysíkúságra is. A tökéletes pozíció megtalálását követően a rögzítő vasak, vagy a tokrögzítő csavarok segítségével végleges helyére rögzítjük a nyílászárót.
 4. A korábban eltávolított szárnyakat visszaakasztjuk, valamint a fix ablakokba visszahelyezzük az üveglapokat.
 5. A hézagokat a nyílászárók rögzítése után purhabbal töltjük ki.
 6. Elvégezzük a nyílászárók finomhangolását, azaz beállítjuk, hogy az adott szárnyak a funkciójukat optimálisan ellássák, és tökéletesen záródjanak, akadás nélkül.

 

Ablakcserét tervez? Mi nem árulunk zsákbamacskát. A nyílászárók bontása, amennyiben nem új nyílásba történő beépítésről vagy panellakásról van szó, a legóvatosabb bontási munka mellett is sérülésekkel, roncsolódásokkal járhat. Természetesen erre az esetre is kínálunk megoldást.

Tégla épületek bontásánál több probléma is felmerülhet: pl a vakolat minőségének porózussá válása, a leomló téglák, a régi nyílászárókra burkolt csempék, gipszkartonok ragasztóinak gyengülése, a faltól való elválása stb. Ezek a problémák sajnos csak a bontási folyamat közben derülnek ki. Szakembereink munkáik során találkoztak már pl. áthidaló nélküli cserép darabokkal és építési törmelékkel pótolt fa tok mögötti falkávákkal. Tapasztalatok alapján nem javasolt a beépítést visszajavítás nélkül kérni, mert ebben az esetben a beépítési hézagokat csak purhabbal tömítik, a tok pedig csavarral vagy fém füllel kerülnek rögzítésre. Visszajavítás igénylésével kollégáink a 10 cm-től nagyobb hézagokat ytong téglával, nikecel-lel, purhabozással, gipszkartonozással pótolják, amit speciális ragasztóval rögzítünk. További szolgáltatás kérhető előzetes egyeztetés alapján: pl.: élvédőzés, glettelés (egyszeri, fehér) 

Igény szerint a nyílászáróit gipszkartonos helyreállítással építjük be, amivel esztétikusabb élek és falkávák alakíthatóak ki, valamint a munka gyorsabb és tisztább, továbbá az új ablak nem sérül a helyreállítás során. Ez egy gazdaságos és költséghatékony megoldás.

A gipszkartonos helyreállítás lépései:

 1. Méretre vágjuk a gipszkarton táblákat
 2. A precízen méretre vágott gipszkarton elemeket speciális ragasztóval rögzítjük.
 3. Miután felhelyeztük a gipszkartont elvégezzük az egyszeri glettelést és a hézagolást, illetve megállapodás alapján az éleket élvédővel látjuk el. Így kapunk egy festésre előkészített, esztétikus, gipszkartonnal helyreállított falkávát.

Lecserélné régi nyílászáróit, és helyreállítást esetleg falbontást is szeretne? A nyílászárócsere időtartamának elhúzódása miatt a kőműves helyreállítással történő beépítés az egyik legköltségesebb formája a nyílászárók cseréjének. Amennyiben komplett lakásfelújítás zajlik a lakásban, akkor mindenképpen javasoljuk, a meglévő kőműves csapat megbízását az ilyen típusú falbontással vagy helyreállítással.

Ha erre nincsen lehetőség, akkor megcsináljuk az ilyen típusú helyreállítást is.

A kőműves helyreállítás lépései:

 1. Falazás esetén felépítjük a szükséges falat Ytong téglából.
 2. Kávahelyreállítás, roncsolás esetén kikeverjük a szükséges falazóanyagot
 3. Egyenletesen felvisszük a sérült falfelületekre és egyenletesen elosztva azokat helyreállítjuk az eredeti állapotot
 4. Egyszeri gletteléssel adjuk át a munkát. Festés elött szükség lesz még egy réteg glettelésre, amit a festőnek kell megcsinálnia.

Nyílászárók beépítése RAL szalagtechnológiával

A RAL szalagtechnológiával történő nyílászáró beépítés költségesebb mint ahagyományos PUR hab és csavaros beépítési mód, azonban egy magas szintű műszaki megoldást jelent. A passzívházak nyílászáróinak beépítésénél elengedhetetlen a RAL szalagos beépítés alkalmazása.
A RAL szalagtechnológiával történő beépítés lényege, hogy a beépítés során alkalmazott fóliák és szalagok a PUR hab szigetelést szárazon tartják. Ezek a speciális szalagok és fóliák megakadályozzák, hogy a PUR hab belülről nedvességet vegyen fel illetve a külső oldaliak lehetővé teszik, hogy a nedvesség kifelé távozzon belőle.
Elengedhetetlen a száraz épület, és az egyenes és sima falkávák.

Régi gerébtokos ablak cseréje

A régi gerébtokos ablak külső homlokzati falkávájának mérete kisebb, mint a belső ablak mérete, ez akár 10 cm eltérés is lehet. A felső függőleges méret akár 15-20 cm- rel is eltérhet, ez azt is eredményezi, hogy ha a belső nagyobb méretre gyártjuk le a nyílászárókat, akkor kívülről csak az üvegfelületet látnánk és beázást is okozhat. 

Tehát az új ablak körül 5-10 cm hézag lesz és figyelembe kell venni, hogy az üveg felület kisebb lesz.

A  beépítés után a fal belső felén lévő 5-10 cm-es hézagot gipszkartonos helyreállítással tudjuk kivitelezni.

 

Ajtócsere

Ha bejárati ajtói már nem tündökölnek régi fényükben, és áramlik be rajtuk a hideg, valamint nem érzi azokat már biztonságosnak, akkor elérkezett az ajtócsere ideje.

Cégünk beépítő csapatai szakértelmükkel, megbízhatóságukkal valamint körültekintő precíz munkavégzésükkel garantálják, hogy az ajtócsere folyamata az Ön elvárásainak megfelelően történjen.

A velünk végeztetett ajtócsere garantálja, hogy ne kelljen a következő évtizedekben újabb ajtócserére vagy javítási munkálatokra pénzt áldozni. Az ajtócsere folyamata hasonló az ablakokéhoz. Történhet PUR habos beépítéssel, de RAL szalaggal is. Az átlagos költsége az ajtócserének a helyreállítási munkálatok függvényében 30.000 Ft.

Hívás