Ha éppen ablakcsere felújítást, vagy házfelújítást tervez érdemes tudnia, hogy nem kell az összes ablakot cserélni. Ezzel pénzt, időt és energiát is megtakarít és valóban csak az elavult dolgokat újítja fel. Ezért, hogy segítsünk Önnek ebben a bejegyzésünkben összeszedjük, hogy mik azok a tényezők, amik alapján eldöntheti, hogy cseréljen-e ablakot, vagy sem. 

Ha rossz a szigetelés

Ha rossz egy ablak szigetelése, mindenképp jobban megéri kicserélni. Ez egy egyszeri nagyobb költséget jelent, viszont összességében több pénzt takaríthat meg nekünk. A téli időszakban egy jól szigetelő ablak jelentős pénzt spórol meg nekünk, éveken keresztül. A mai ablakok sokkal jobb hőszigetelő tulajdonsággal bírnak, régi társaiknál. A régi ablakokat, így ajánlatos lecserélni.

A légkamrák is fontos szerepet játszanak a hőszigetelésben. Most már lehet kapni 6-8 légkamrával ellátott ablakokat is. Ezekbe rendkívül érdemes beruházni, hiszen több tíz éven keresztül is csökkentheti fűtés számlánkat. 

Van, hogy magunktól is érezhetjük, ha az ablakpárkányhoz állunk, hogy “jön be a hideg”, ez hatalmas többletköltséget jelenthet a fűtési szezonban. Ezeket az ablakokat mindenképp cseréljük ki!

ablakcsere nyílászáró csere folyamata beépítése

Fa ablakot műanyag ablakra

Való igaz, hogy a fa nyílászárók rendkívül esztétikusak, hangulatosak és otthonossá teszik a házunkat. Régi társaik azonban annyira elavultak lehetnek, hogy egyáltalán nem felelnek meg a nyílászárók fő szempontjainak. Ha nem foglalkozunk velük eleteg, egy idő után nyikorognak, ezáltal a szigetelőértékük is csökken. Egy fa ablak rendkívül munkaigényes.

Így a régebbi típusú fa nyílászárókat érdemes műanyag ablakra cserélni. Ezek élettartama sokkal nagyobb, és még az áruk is olcsóbb. A keretek tisztításához nem kellenek speciális eszközök, könnyen elvégezhetjük az otthoni tisztítószerekkel. Hőszigetelés terén a lehető legjobb választás egy műanyag ablak.

Ma már nem kell a sima, egyszerű, fehér műanyag ablakot választanunk otthonunkba. Rengeteg mintázatú és színű műanyag nyílászáróból lehet ma már választani, így ez is esztétikus lesz az Ön otthonában.

Első lépésként mindig azt tanácsoljuk, hogy kérjék a helyszíni felmérést, mely során a szakemberek pontosan meg tudják Önnek mondani, hogy melyik ablakot érdemes lecserélni és milyenre.

Hívás