Vajon gondolt-e már valaki arra, hogy egy plusz ablak beépítésével mennyivel világosabb, esztétikusabb lenne az otthona? Vajon ki is gondolta már, hogy hova helyezne egy plusz ablakot a házában, ha lenne rá lehetősége?

ablakbudapest ablakcsere plusz ablak beépítése

Mi kell ahhoz, hogy egy plusz ablak legyen beépítve a házamba?

Mindenképp szükség lesz egy építési engedélyre, de ennek is több aspektusa létezik. Rengeteg fejtörést tud okozni egy plusz ablak körül forgó szervezkedés. Több kritériumnak is teljesülni kell. Ha az oldalhatárba, vagyis a szomszédos telekhez viszonyítva három méteren belül építkezik, az otthona határfalába épített ablakoknak 1,8 méter magasságba kell kerülniük, illetve a nyílászárók felülete nem haladhatja meg a 0,4 négyzetméter nyitható felületet. De ami a legfontosabb, hogy az ablaknak átláthatatlannak kell lennie. 

Milyen ablakot építhetek be?

Mint fent említettem csakis átláthatatlan ablakot, illetve a sorozatgyártott ablakoknál nagyobbat nem. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Az 60×60 cm, vagy 55×70 cm-es nyílászáró még eleget tesz ennek, de ennél nagyobb ablakot sajnos nem tud beépíteni.

ablakcsere munkafolyamata ablakbudapest ablakcsere plusz ablak beépítése

Milyen költségekkel számolhatok a plusz ablak esetében?

Elsőként keressen fel egy tervezőt, aki felméri Önnek a helyszínt és tanácsot ad. Ennek a költsége természetesen tervezőnként eltérő lehet. Ez a művelet minden esetben építési engedély köteles, erről bővebben tud informálódni az önkörmányzata megfelelő ügyintézőjénél. A beépítési munkálatokról, illetve a munka díjakról részletesen írtunk ebben a bejegyzésünkben. Az ablak ára mindig attól függ, hogy Ön milyen ablakot szeretne. Függ az üveg vastagságától, a légkamrák számától, ebben az esetben viszont nem függ a mérettől, ugyanis egyféle méretet választhat. Az alapdarabok ára harminc ezer forint körül mozog, de esetünkben átláthatatlan ablaküveget kell választani, így érdemes ajánlatot kérni az ablakra, hogy egy pontos összeggel tudjunk kalkulálni. 

A plusz ablak nem jár nagyobb költségekkel

Mint láthatjuk egy plusz ablakot beépíteni nem jár jóval nagyobb költségekkel, viszont annál inkább több papírmunkával. Itt is ugyanúgy a munkadíjjal, illetve az ablak árával kell számolnunk, ami esetleg felmerülhet plusz költségként az építési költségek, a fal kibontása, a felmérési díjak. Kérje szakember segítségét, hogy pontosan megtudja mennyibe kerülhet Önnek a plusz ablak.

 

Ablakcseréhez, árajánlathoz, plusz ablak beépítéshez  itt kérjen árajánlatot:

Hívás