2021-ben a különböző típusú ablakok végtelen variációival találkozhatunk. Ha éppen ablakcsere előtt áll és még nem tudja, hogy milyen lehetőségei vannak, mindenképp olvassa el bejegyzésünket, amiben részletes választ kaphat minden kérdésére!

Milyen méretet válasszak?

Most már különböző méretű ablakok közül választhatunk. Teljes mértékben a mi döntésünk, hogy mekkora ablakokat építettünk a hálószobába, vagy a nappaliba, sőt ezeknek már nem is kell egyforma méretűnek lenniük. 

A legegyszerűbb ablaktípus az ablak két kerettel, ezt láthatjuk a legtöbb háznál is. De még ennek is számtalan variációja létezik!

Nagyon népszerű lett a nappaliban az úgynevezett panorámás ablak alkalmazása. Ezek általában egyetlen üvegpanelből készülnek, és legtöbbször egy festői környezet tárul elénk a hatalmas üvegpaneleknek köszönhetően. Személyes kedvencünk a francia ajtó elnevezésű nyílászárók. Rendkívül kifinomultak és elegánsak az ablakba épített szárnynak köszönhetően.

ablakcsere nyílászáró csere folyamata beépítése

Az örök kérdés – műanyag vagy fa?

Ma már a faipari anyagokból készült ablakok is nagyjából jól szigetelnek. Kezdetben azért terjedt el a műanyag, mert tartósabb, és formázhatóbb fa társainál. A műanyag ablakokat egyszerűbb alakítani és beszerelni is, a régi fa ablakoknál természetesen sokkal jobban szigetel, így spórolva nekünk a fűtési költségeken a téli időszakban. A műanyag ablakok sokkal költséghatékonyabbak és időtállóbbak, ezért mi ezt ajánljuk. Klasszikus vagy modern házaknál használjanak bátran fa mintázatú vagy színes ablakokat, a fehér műanyag ablakokat bármilyen házhoz ajánljuk.

Még az üvegből is többféle van?

Ha a keretet kiválasztottuk, nézzünk körül az üvegtípusok között is! Amennyiben nem a szokásos üveget szeretnénk, választhatunk biztonsági üveget is, amelyeket egy védőréteggel vonnak be, ezeket általában a boltok kirakataiba helyezik. Ma már vannak napvédővel ellátott üvegek is, illetve öntisztító ablaküvegek is! Ez biztosan minden ember álma, ugyanis ez a különleges üveg típus egy további bevonattal rendelkezik, ami ha szennyeződéssel érintkezik rögtön vízzel öblíti le magát, megszárítja saját magát, anélkül, hogy foltot hagyna!

ablakcsere munkafolyamata

Különböző típusú ablakok – különböző igények

Ma már nagyon széles a paletta, ha ablakcserére kerül sor. Mindig tartsuk szem előtt azt, hogy mi illik a házunkhoz. Az ablakoknak több funkciója is van annál, hogy fényt engedjenek be! Figyeljünk a takarékosságra, a külalakjára és a hasznosságára is!

Tekintse meg kínálatunkat!

Az otthonfelújítási támogatás 2021-ben jó választás lehet Önnek is, ha otthona felújítását tervezi. Hogy több mindenre tudja fordítani a támogatást, cégünk úgy döntött, hogy 10% kedvezménnyel segítjük Önt. Tehát minden termékünket akciós áron, 10% kedvezménnyel tudja megrendelni.

Hívás